Бижутерът Петър Арбов – може да се каже, че бижутата и музиката изпълват целия му живот. От дете го съпътстват и са навсякъде с него. Любовта му към изкуството започва още преди много години.

Първият му учител е собственият му баща, прекрасен художник и ръководител на единственото предприятие за сребърна и златна бижутерия в България по това време. Петър, още ученик, ходел да помага и да се учи от него. Черпел информация от първа ръка, от кухнята на бижутерията, най-добрата школа, която някой може да получи.

Докато бил в гимназията, решава да покаже произведенията си на мястото за свободни творци през 80-те – градинката на Кристал. Там бижутата му предизвиквали много голям интерес и така продължил да усъвършенства способността си да създава красиви произведения на изкуството.

След години работа в най-престижните бижутерни магазини в София, и малко приключенски живот извън България, Петър Арбов или Пепи, както е известен сред приятелите си, решава да отвори собствено пространство за изкуство наречено Punto art bazaar. Всеки, посетил този базар за изкуство в сърцето на София, остава очарован от атмосферата и духа там !

През последните няколко години Пепи твори в стил „Stampunk“. С причудливи форми, произведенията му се раждат от много фантазия и съчетание на стари часовникови части – зъбни колела, механизми, обективи на фотоапарати и други. Получава и международно признание с участията си на големи бижутрийни изложения в Милано, Париж, Атина, Истанбул, Токио.

С причудливи форми, произведенията му се раждат от много фантазия и съчетание на стари часовникови части – зъбни колела, механизми, обективи на фотоапарати и други. Получава и международно признание с участията си на големи бижутрийни изложения в Милано, Париж, Атина, Истанбул, Токио.